2016 SHIRAZ 18 EIGHTY NINE, HEATHCOTE, BROWN BROTHERS (75 cl)
VICTORIA, AUSTRALIA

Koncentrationen ses allerede i glasset, hvor vinen næsten er sort. I næsen mødes man af et væld af intense, mørke toner, og man bliver ved med at finde nye aspekter – solbær, mokka, vanille, chokolade etc.

I munden mødes man igen af en utrolig fedme og en flot sødmefuld frugt, der afrundes af en lang dvælende eftersmag.

2016 ANCIENT VINES ZINFANDEL, CONTRA COSTA COUNTY, CLINE CELLARS (75 cl)
CALIFORNIEN, USA

I Ancient Vines Zinfandel finder man nuancer af solbær, hvid peber, krydderier, kaffe og chokolade. De optimalmodne druer giver vinen en utrolig koncentration i munden.

Opholdet på nye og brugte fade giver et flot modspil til frugtsødmen og giver vinen god harmoni.

2016 NEGROAMARO, F, IGP SALENTO, FEUDI DI SAN MARZANO (75 cl)
APULIEN, ITALIEN

I smagen finder man lidt af de same toner, men vinen virker samtidig mørkere, med karakter af lakrids og peber – lidt ”Amaroneagtig”.

Den slutter med en lang eftersmag, et bid og en god harmoni mellem frugtsødmen, strukturen, alkohol og tørhed.

2017 PRIMITIVO, I TRATTURI, IGP PUGLIA, FEUDI DI SAN MARZANO (75 cl)
APULIEN, ITALIEN

Primitivo fra Feudi di San Marzano har en flot, mørk, rubinrød farve. Den er meget aromatisk i duften med toner af blommer og kirsebær men også krydrede nuancer af engelsk lakrids. Smagen er nem og frugtrig først, men udvikler sig mere kompleks med toner af krydderier og syltede bær.

Eftersmagen er meget harmonisk. Vinen slutter som den startede, med karakter af kirsebær.

2017 SYRAH, GRAND ESTATES, COLUMBIA VALLEY, COLUMBIA CREST (75 cl)
WASHINGTON, USA

Duften er meget elegant og sprød for en Syrah at være, med afdæmpede nuancer af tørrede krydderier og komplekse toner af små bær og violer.

Smagen afslører en god kødfuldhed med mere koncentrerede nuancer af modne, mørke bær og cedertræ, med toner af sorte peber og en god, afrundet tannin.

2017 CÔTES DU RHÔNE VILLAGES 1895, CHATEAU MAUCOIL, ØKO (75 cl)
RHONE, FRANKRIG

Duften er meget koncentreret, med mørke nuancer af brombær, kirsebær, engelsk lakrids og bitter chokolade, men viser samtidig en umiddelbar, aromatisk og sprød karakter, som er klassisk for de bedste Côtes-du-Rhône-vine.

I smagen finder man nogle af de samme toner, og selv om man fornemmer, at vinen har masser af potentiale og god tannin, giver den allerede utrolig meget fra sig i sin ungdom og virker allerede meget elegant.

2016 ZINFANDEL TWINS, LODI, LANGETWINS FAMILY WINERY, CALIFORNIA (75 cl)
CALIFORNIEN, USA

Duften er umiddelbar og frugtrig med sprøde nuancer af modne, røde bær, krydderurter og en smule vanilje fra opholdet på træ. Smagen er udviklet og fyldig med en god balance mellem fylde, alkoholstyrke og de lækre, delikate toner.

Den slutter med flot struktur men også med charmerende, frugtrige toner. En meget vellavet californisk vin.

2015 CABERNET SAUV. MONTES ALPHA, COLCHAGUA VALLEY, MONTES (75 cl)
CENTRAL VALLEY, CHILE

I smagen går de samme elementer igen toppet op med solbær, kandiseret frugt. Fadlagringen biddrager med ristede noter fra friskmalet kaffe samt tobak, chokolade og vanilje.

Det er en blød, elegant og nærmest cremet, harmonisk vin, hvor tanninerne og den modne frugt holder snor i det hele og sørger for en flot og lang finish.

2009 OCHOA GRAN RESERVA, NAVARRA, BODEGAS OCHOA (75 cl)
BASKERLANDET, SPANIEN

Her finder man en meget dybrød farve og en duft domineret af nuancer af kirsebær, vanille og krydderier. I smagen er man ikke i tvivl om, at vinen kommer fra Spanien med en flot blanding af Tempranillos fylde og egetræskarakter, men man fornemmer også en rankhed og en klasse, som især Cabernet Sauvignon er ansvarlig for.

2016 BORNE OF FIRE, COLUMBIA CREST (75 cl)
WASHINGTON, USA

Borne of Fire har både områdets klassiske fylde, struktur og mineralitet, med nuancer af kirsebær, kaffe, lakrids og sort peber, men også en ganske interessant finesse og charme, som er sjælden for Cabernet Sauvignon.

En del af forklaringen på den lidt ”kølige” stil er, at modningsperioden i denne del af Washington State er længere end de øvrige områder.

2013 BRUNELLO DI MONTALCINO, CAPARZO (75 cl)
TOSCANA, ITALIEN

I smagen er det de mørkere og mere koncentrerede toner, som først kommer frem, med krydrede karakterer af peber, nellike og vanille.

Vinen slutter ret delikat, med en meget klassisk Brunello velour.

2016 SITO MORESCO, LANGHE, ANGELO GAJA (75 cl)
PIEMONTE, ITALIEN

Også i smagen er vinen først smigrende og umiddelbar men udvikler sig mod det mørke og det komplekse med iltningen. Sito Moresco er en saftig og kraftfuld vin og er samtidig i besiddelse af en god bærsødme, som giver vinene en dejlig harmonisk karakter og gør den meget charmerende.

2007 har lækre toner af krydderier, sort peber og kirsebær. God tannin.

2016 CHATEAU BATAILLEY, PAUILLAC, 5 CRU (75 cl)
BORDEAUX, FRANKRIG

Vinen har en rigtig god struktur, hvor frugt, tørhed og kompleksitet i fuldendt harmoni giver en afrundet og stilfuld vin. Den fornægter ikke sin maskuline og intense Pauillac-stil, og har derfor bedst af at blive iltet på en karaffel inden servering.

Den vil være en god ledsager til rødt kød, retter med vildt eller lam og til mange stuvede kødretter.